Servicii de design interior si exterior
Ce conține un proiect de design interior :

REZIDENȚIAL, COMERCIAL, OFFICE : casa, locul de muncă, spațiul comercial, instituțional, medical, HORECA, sunt proiecte abordate diferit, prin prisma tipului de beneficiar. Însă toate sunt guvernate de aceleași legi ale proiectarii de design și trec prin aceleași etape descrise generic după cum urmează:

Tema de proiectare

Împreună cu clientul stabilim o ierarhie a dorințelor și cerințelor de amenajare interioară. Adunăm într-un dosar de documentare imagini cu ambianțe, obiecte și detalii care ne inspiră. Obținem astfel o perspectivă asupra unui stil agreat de design interior.

Anteproiect

Ținând cont de cerințe, context și buget, vă prezentăm propunerea de amenajare însoțită de un mood-board: un colaj de imagini, texturi și culori. Rezultă un CONCEPT care ne va ghida în realizarea proiectului de amenajare de interior.

Proiect

Fixăm toate aspectele din anteproiect și intram în detalii.

Planșe 2D – desenăm în plan, vederi și secțiuni, mobilierul, băile, bucătăriile, fluxurile, funcțiile, pozițiile corpurilor de iluminat, a prizelor și întrerupătoarelor, sanitarele, radiatoarele, aerul conditionat, scafele și tot ceea ce mai conține proiectul de amenajare.

Planșe 3D – Folosim mai multe tehnici 3D, ca instrument de comunicare a propunerii de design, astfel încat și cel mai „neavizat” client își poate imagina și forma o idee clara despre cum va arata proiectul la final. Tot ceea ce concepem este realizabil, iar mobilierul si obiectele propuse în proiectul de amenajare se regăsesc în listele de achiziții și sunt corelate cu contextul și bugetul.

Dosar tehnic și liste de achiziții

Pentru a implementa cu succes proiectul de design interior, este important să avem un dosar tehnic detaliat. Acesta conține planșe de compartimentare, poziționare, calcule pentru necesarul de materiale, obiecte, texturi și culori. Secțiuni, detalii și desfașurate ale elemtelor constructive, de mobilier, a podelelor, perețiilor, tavanelor, placărilor ceramice. Pozițiile de mobilier, a elctrocasnicelor, sanitarelor, instalațiilor sunt cotate exact, conforme cu realitatea și suprapuse unui plan de iluminat, electric și de instalații.

Listele de achiziții cuprind toate elementele propuse, adaptate bugetului. Colaboram cu furnizori naționali sau internaționali, selectați după criterii de seriozitate, raport calitate-preț și termene de livrare. Pentru fiecare poziție regăsim : cantitatea, finisajul, prețul.

Management de proiect

Prețul proiectului de design interior, cuprinde asistența telefonica sau fizica, după caz, la faze determinante ale implementării. Dosarul tehnic și de achiziții este detaliat și complet, astfel încat proiectul poate fi implementat și urmărit cu succes și fără prezența designerului. Desigur, alegem împreună, sau vă recomandăm echipe de șantier și execuție de mobilier, cu care am lucrat bine și care au dat dovadă de seriozitate.

IMPORTANT: Serviciile de implementare, de dirigenție de șantier, care presupun prezența constantă în șantier a designerului, sunt ofertate separat și doar pentru proiecte cu sume de investiție de peste 500 euro/mp.

Există mereu o confuzie la aceasta etapă, între proiectul de design și cine îl implementează. Dacă clientul nu știe sau nu are timp să urmarească îndeaproape lucrările, trebuie să angajeze un diriginte de șantier, capabil să urmarească buna practică în implementarea proiectului. Designerul este asemeni arhitectului care predă proiectul inginerului tehnic. Bine înteles că asistă la faze determinante, dar nu este răspunzător de evoluția zilnică din șantier sau a relelor practici.

ACASA  |  PORTOFOLIUL  |  CONTACT  |

| Facebook  | Instagram  |